دندان قروچه
2 اسفند ماه 1394
بوی بد دهان
24 اسفند ماه 1394

داشتن دندان هایی سفید و سالم یکی از مهم ترین معیارهای زیبایی و سلامت دهان می باشد. تغییر رنگ دندان و در واقع زردی آن از شاخص ترین علائم جرم دندانی می باشد. اگر پلاک دندانی روزانه با مسواک و نخ دندان از روی دندان ها و لثه برداشته نشود بعد از مدتی به رسوبات آهکی سفید، زرد یا تیره رنگی تبدیل می شود که با مسواک قابل برداشتن نیست و باعث ایجاد بوی بد دهان نیزمی شود. به این رسوبات در اصطلاح دندانپزشکی جرم می گویند. البته جرم دندان بیشتر در زیر لثه است و از دید شما پنهان می باشد که ممکن است باعث التهاب و بیماری لثه شود و به طور معمول توسط 2 روش رایج جرم گیری انجام می شود.

جرم گیری دندان ها

جرم گیری دندان ها

جرم گیری با وسایل دستی یا ابزار مافوق صوت (Ultrasonic Instruments) و یا هر دو انجام می شود. ابتدا دندانپزشک با یک معاینه کامل از دهان کار خود را آغاز می کند. در مرحله ی بعد، از یک دستگاه اولتراسونیک جهت از بین بردن باکتری های پلاک با ارتعاشات صوتی استفاده می شود. دستگاه اولتراسونیک توانایی حذف Tartar Calculus))، پلاک و بیوفیلم را از سطح دندان و زیر خط لثه دارد. ابزار دستی ممکن است در مراحل بعدی برای حذف پلاک های باقی مانده استفاده شود.

جرم گیری دندان ها

جرم گیری دندان ها

اکثر مطالعات نشان می دهد خمیردندان های کنترل کننده جرم نمی تواند جرم را از روی دندان به صورت چشمگیر و موثر پاک کند. در حقیقت عمل این خمیردندان ها به این صورت است که به جلوگیری از تشکیل جرم (سخت شدن پلاک هایی که ممکن است علت ایجاد بیماری لثه باشند) بر روی دندان کمک می کند. ماده فعالی که در خمیردندان های کنترل جرم استفاده می شود معمولاً پیروفسفات است. این خمیردندان ها می تواند تا 36 درصد ایجاد جرم در دهان را کاهش دهد. به علاوه توجه داشته باشید که این محصولات دارای مقادیر زیادی از مواد ساینده هستند و استفاده همیشگی از آنها توصیه نمی شود چون به مرور زمان هم به مینای دندان آسیب می رسانند و هم باعث بروز حساسیت های دندانی می شوند.

بهترین راه برای جلوگیری از تاثیرات جدی مخرب ناشی از ایجاد جرم در دهان پیشگیری از ایجاد آن است که شامل:

  1. مسواک زدن: مسواک زدن منظم با استفاده از تکنیک مناسب جز موثرترین راه های پیشگیری می باشد. برای این کار از یک مسواک با موهای نرم استفاده کنید که به اندازه کافی برای رسیدن به تمام نقاط موجود در دهان شما کوچک باشد. مطمئن شوید که سطح پشتی دندان ها و نیز دندان های آسیب در انتهای دهان مسواک زده شوند. مطالعات انجام شده نشان می دهند مسواک های برقی می توانند در حذف پلاک از دهان موثرتر از مسواک های دستی باشند.
  2. خمیر دندان: از خمیردندان های مخصوص کنترل جرم محتوی فلوراید استفاده کنید. خمیردندان های حاوی پیروفسفات می توانند از سفت شدن پلاک ها و تبدیل آنها به جرم جلوگیری کنند. علاوه بر این، فلوراید می تواند به ترمیم آسیب های وارد شده به مینای دندان که هم اکنون در دهان شما ممکن است وجود داشته باشد، کمک کند. برخی فرمول ها نیز دارای ماده تری کلوسان است که این ماده یک آنتی بیوتیک است که می تواند سبب حذف باکتری های موجود در پلاک شود.
  3. نخ دندان: بدون توجه به میزان تلاش شما برای مسواک کردن دندان ها، فقط استفاده از نخ دندان به صورت روزانه می تواند منجر به حذف پلاک موجود بین دندان ها و نیز جلوگیری از پیدایش جرم و رسوب در این نقاط دارای سطح دسترسی دشوار شود.
جرم گیری دندان ها

جرم گیری دندان ها

فرق جرم گیری و سفید کردن دندان ها: زرد شدن دندان ها می تواند به دلیل عدم رعایت نکات بهداشت دهان و دندان و وجود جرم روی دندان ها باشد که جرم گیری در این خصوص موثر است. اگر زردی دندان ناشی از جنس دندان‏ها باشد، اقدام خاصی نمی توان برای آن انجام داد. در جرم‏گیری از طریق روش مکانیکی جرم‏هایی را که روی دندان رسوب کرده‏اند برمی‏داریم که این کار توسط قلم‏های جرم‏گیری صورت می گیرد. البته در روش جرم‏ گیری فقط جرم‏ روی دندان‏ها از بین برده می‏شود و هیچ ساییدگی روی دندان‏ها ایجاد نمی‏شود. اما روش بلیچینگ یا سفید کردن دندان‏ها تاثیر مستقیم روی مینای دندان‏ها دارد.

جرم گیری دندان ها

جرم گیری دندان ها

0/5 (0 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

رزرو آنلاین نوبت